Το Ι.Ι.Ε.Κ Άλφα Plus συνεργάζεται με κορυφαίους Pastry chef και Head Bakers. Συγκεκριμένα, με τον καθηγητή κο. Χριστόπουλο Παύλο, ο οποίος κατέχει πολυετή πείρα στον τομέα, αφού έχει εργασθεί σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας (Cremona & Brazilian) και διατηρεί ιδιόκτητη επιχείρηση από το 2005 έως και σήμερα. Είναι τρίτης γενιάς Head Baker και είναι απόφοιτος Κρατικής Σχολής Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής. Η επιχείρηση του διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, πράγμα που θα εξασφαλίσει στους σπουδαστές μας την καλύτερη δυνατή εργαστηριακή και πρακτική εμπειρία.

Επίσης συνεργάζεται με τον καταξιωμένο Pastry Chef Δημήτριο Κουραμπά, ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο της Ζαχαροπλαστικής. Σπούδασε στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας τη Ζαχαροπλαστική Τέχνη ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση καθώς η οικογένειά του διατηρεί το Ζαχαροπλαστείο-Εργαστήριο ” Η Γεύση ” από το 1995 και συμμετέχει ενεργά σε αυτό από το 2007. Από το 2013 εργάζεται στο Ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα και από το 2014 μέχρι και σήμερα διδάσκει την Τέχνη της Ζαχαροπλαστικής στο ΙΕΚ και τα ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Στο ενεργητικό του έχει πολλά σεμινάρια ζαχαροπλαστικής καθώς στόχος του είναι η διαρκής ενημέρωση και εξέλιξη της Τέχνης του.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την Ζαχαροπλαστική, οι καθηγητές μας στοχεύουν στο να μεταδώσουν στους σπουδαστές τους όχι μόνο τις θεωρητικές γνώσεις, αλλά την αγάπη και το μεράκι τους και να αποκαλύψουν τα μυστικά τους ώστε οι αυριανοί επαγγελματίες chef να ξεδιπλώσουν την δημιουργικότητά τους σε έναν ανερχόμενο αλλά και απαιτητικό κλάδο.

Τα εργαστήριά μας θα γίνονται σε πραγματικούς χώρους εργασίας στα εργαστήρια του κυρίου Χριστόπουλου, πλήρως εξοπλισμένα και εφοδιασμένα με τις πλέον σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές και προδιαγραφές, ώστε οι σπουδαστές μας να εξασκούνται και να δημιουργούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Αυτό θα τους δώσει την αυτοπεποίθηση και την κατάρτιση που χρειάζονται ώστε να είναι έτοιμοι επαγγελματίες και να διεκδικήσουν τις καλύτερες θέσεις εργασίας αμέσως μετά το τέλος των σπουδών τους.