Κομμωτής-τεχνικός περιποίησης κόμης

Η τέχνη της κομμωτικής βασίζεται στη δημιουργικότητα και στο ταλέντο του κομμωτή/τριας. Η περιποίηση της κόμης έχοντας τις ρίζες της στα αρχαία χρόνια αποτελούσε και αποτελεί ως σήμερα ένα από τα ισχυρότερα όπλα για μια επιμελημένη εμφάνιση, τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες! Μια περιποιημένη κόμη μαγνητίζει τα βλέμματα αλλά προσδίδει και κύρος.

Ποιος λοιπόν δεν τα θέλει αυτά;

Ποιος δεν θέλει να αφεθεί στα χέρια ενός έμπειρου κομμωτή που θα τον μεταμορφώσει και θα του χαρίσει αυτοπεποίθηση;

Όλα τα παραπάνω καθιστούν το επάγγελμα του κομμωτή-κομμώτριας ένα από τα πιο δημιουργικά, ευχάριστα και κερδοφόρα επαγγέλματα.

Σπούδασε Κομμωτής-τεχνικός περιποίησης κόμης με.
Μάθε πως το πετυχαίνουμε στο 27210 28920!

Μαθήματα
 1. Τεχνολογία Κομμωτικής
 2. Σχέδιο Ειδικότητας
 3. Υγιεινή- Πρόληψη Ατυχημάτων
 4. Τεχνική & Εφαρμοσμένη Ανατομία- Φυσιολογία
 5. Δερματολογία
 6. Πρακτικές Ασκήσεις Κομμωτικής
 7. Πρακτική Εφαρμογή Στην Ειδικότητα
 8. Τεχνολογία Υλικών
 9. Στοιχεία Ηλεκτρισμού – Μηχανήματα Κομμωτηρίου
 10. Οργάνωση & Λειτουργία Κομμωτηρίου- Marketing
 11. Επαγγελματική Συμπεριφορά- Νομοθεσία
Επαγγελματική Αποκατάσταση
 1. Σε σύγχρονα κέντρα περιποίησης μαλλιών
 2. Σε κομμωτήρια
 3. Σε κέντρα αισθητικής
 4. Σε μεγάλα γυμναστήρια
 5. Σε εταιρίες καλλυντικών προϊόντων περιποίησης μαλλιών
 6. Σε γνωστές ξενοδοχειακές αλυσίδες
 7. Στην τηλεόραση
 8. Σε περιοδικά μόδας
 9. Στον κινηματογράφο και στο θέατρο
 10. Ως ελεύθερος επαγγελματίας με το δικό σου κομμωτήριο (μετά την πρακτική σου άσκηση και την απόκτηση εμπειρίας)
Συνεργάτες

Το Ι.Ι.Ε.Κ Άλφα Plus συνεργάζεται με τον hairstylist κο. Καλύβα Χρήστο ( Christian ), ο οποίος διαθέτει 20ετή εμπειρία και καταξίωση στον κομμωτικό χώρο με σπουδές και συνεργασίες σε κορυφαίες σχολές ( Vidal Sassoon, Toni & Guy, ASK, TREVOR SORBIE κ.α. ) και στυλίστες ( Christiano Lanza, Andrea Martinelli κ.α. ) του εξωτερικού και συνεχείς παρακολουθήσεις σεμιναρίων μεγάλων εταιρειών ( Wella, L ΄oreal, Schwarzkopf ).

Συνεργάζεται επίσης με την κα. Εύη Λουκά, απόφοιτος Κρατικής Σχολής Κομμωτικής-Αισθητικής, η οποία βρίσκεται στο χώρο της κομμωτικής και διατηρεί δικό της κομμωτήριο εδώ και 14 χρόνια. Ενημερώνεται και συνεργάζεται με σεμινάρια για βαφές, κούρεμα, νέες τάσεις της μόδας στις εταιρίες Vella και TeniVita.

Το Ι.Ι.Ε.Κ Άλφα Plus συνεργάζεται με την κα. Μακροπούλου Βασιλική, η οποία τελεί χρέη Προέδρου του Συλλόγου Κομμωτών από το 2011 έως και σήμερα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Κομμωτικής «Νικ. Αμάραντου», με πάνω από 30 χρόνια στο χώρο, καταξιωμένη επαγγελματίας και  πολυετείς συνεργασίες στο ΙΕΚ Κομμωτικής και στη Σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδος και συμμετείχε στην Επιτροπή έκδοσης Αδειών Ασκήσεως Επαγγέλματος στο Νομό Μεσσηνίας. Είναι κάτοχος διπλώματος OMC (Παγκόσμια Ομοσπονδία Κομμωτών) και παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια όλων των εταιρειών ( Loreal, KYANA, Rilken κ.α).

To Ι.Ι.Ε.Κ Άλφα Plus συνεργάζεται επίσης και με την κ. Μπαρή Ζέτα η οποία διατηρεί κομμωτήριο και γενικότερα έναν χώρο ομορφιάς στην πόλη της Καλαμάτας. Από πολύ μικρή ηλικία είχε πάρει ερεθίσματα από αυτόν το χώρο καθώς η μητέρα της είναι 35 χρόνια Hairstyle. Η κ. Μπαρή εκτός από την πολυετή εμπειρία της έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλούς Πανελλήνιους, Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Πανβαλκανικούς διαγωνισμούς με μεγάλες διακρίσεις από την 1η έως και την 6η θέση.

Αυτή την πολυετή πείρα και εμπειρία οι συνεργάτες μας θέλουν να μεταδώσουν και στα νέα παιδιά που θα επιλέξουν αυτόν τον τομέα.

Με όρεξη και μεράκι σχεδιάζουν να κάνουν την εκπαίδευση των σπουδαστών τους μια ξεχωριστή εμπειρία στον κόσμο της μόδας και να τους μεταφέρουν την αγάπη και τις γνώσεις τους σε αυτό το επάγγελμα, ώστε να διαπρέψουν στη μετέπειτα δική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Για το σκοπό αυτό το ΙΕΚ μας παρέχει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και την εξάσκηση των σπουδαστών μας σε πραγματικά μοντέλα ώστε να νοιώθουν έτοιμοι επαγγελματίες να διεκδικήσουν τις καλύτερες θέσεις εργασίας.

 1. Τεχνολογία Κομμωτικής
 2. Σχέδιο Ειδικότητας
 3. Υγιεινή- Πρόληψη Ατυχημάτων
 4. Τεχνική & Εφαρμοσμένη Ανατομία- Φυσιολογία
 5. Δερματολογία
 6. Πρακτικές Ασκήσεις Κομμωτικής
 7. Πρακτική Εφαρμογή Στην Ειδικότητα
 8. Τεχνολογία Υλικών
 9. Στοιχεία Ηλεκτρισμού – Μηχανήματα Κομμωτηρίου
 10. Οργάνωση & Λειτουργία Κομμωτηρίου- Marketing
 11. Επαγγελματική Συμπεριφορά- Νομοθεσία
Δείτε ακόμα