Οι διδάσκοντες
Ηλίας Ηλιόπουλος

Το ΙΕΚ Άλφα Plus συνεργάζεται με τον κο Ηλία Ηλιόπουλο στον τομέα της μαγειρικής ως Αρχιμάγειρας-Chef.

Ήδη από πολύ μικρή ηλικία, ο κ. Ηλιόπουλος, λόγω της αγάπης του για τη μαγειρική είχε αρχίσει να εργάζεται ως μάγειρας σε εστιατόρια στον Άγιο Ανδρέα Μεσσηνίας. Έτσι αποφάσισε την αγάπη του αυτή να την κάνει επάγγελμα και ξεκίνησε τις σπουδές του σε ΙΕΚ της Αττικής στο τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας Chef.

Παράλληλα με τις σπουδές του εργαζόταν και στο 4 αστέρων ξενοδοχείο FILOXENIA (Καλαμάτα). Εν συνεχεία, εργάστηκε ως μάγειρας στο ξενοδοχείο ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ και στα γαλλικά αρτοζαχαροπλαστεία Eric Kayser του ίδιου ομίλου στην Κηφισιά. Επίσης δούλεψε ξανά ως μάγειρας στην κεντρική κουζίνα του ξενοδοχείου FILOXENIA (Καλαμάτα) και έπειτα ως Sous Chef στο ξενοδοχείο PORT OF PAROS (Πάρος).

Έκτοτε επέστρεψε στη Μεσσηνία για να εργαστεί ως Chef στο ξενοδοχείο ΑΚΤΗ ΤΑΥΓΕΤΟΣ (Καλαμάτα) και μετά ως Chef στο εστιατόριο του ξενοδοχείου GMK (Στούπα Μεσσηνίας). Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία εργάζεται ως Chef στο 3 αστέρων ξενοδοχείο GMP Bouka (παραλία Μπούκα Μεσσήνης).

Έχοντας πλέον την πολυετή εμπειρία στην εστίαση αποφάσισε να μεταδώσει τις γνώσεις του και στα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Αρχιμάγειρα Chef. Ο κ. Ηλιόπουλος ανήκει στην ομάδα των καθηγητών μας και θα διδάξει στο τμήμα Μαγειρικής-Αρχιμάγειρας Chef στο ΙΕΚ μας.

Iek Alfa Plus Kalamata Teacher Ηλίας Ηλιόπουλος
Λουκά Εύη

Το Ι.Ι.Ε.Κ Άλφα Plus συνεργάζεται με την κα. Εύη Λουκά, απόφοιτος Κρατικής Σχολής Κομμωτικής-Αισθητικής, η οποία βρίσκεται στο χώρο της κομμωτικής και διατηρεί δικό της κομμωτήριο εδώ και 14 χρόνια.

Ενημερώνεται και συνεργάζεται με σεμινάρια για βαφές, κούρεμα, νέες τάσεις της μόδας στις εταιρίες Vella και TeniVita.

Iek Alfa Plus Kalamata Teacher Λουκά Εύη
Χριστόπουλος Παύλος

Το Ι.Ι.Ε.Κ Άλφα Plus συνεργάζεται με τον καθηγητή κο. Χριστόπουλο Παύλο, ο οποίος κατέχει πολυετή πείρα στον τομέα, αφού έχει εργασθεί σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας (Cremona & Brazilian) και διατηρεί ιδιόκτητη επιχείρηση από το 2005 έως και σήμερα.

Είναι τρίτης γενιάς Head Baker και είναι απόφοιτος Κρατικής Σχολής Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής. Η επιχείρηση του διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, πράγμα που θα εξασφαλίσει στους σπουδαστές μας την καλύτερη δυνατή εργαστηριακή και πρακτική εμπειρία.

Iek Alfa Plus Kalamata Teacher Χριστόπουλος Παύλος
Δημήτριος Κουραμπάς

Το ΙEΚ Άλφα Plus συνεργάζεται με τον καταξιωμένο Pastry Chef Δημήτριο Κουραμπά, ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο της Ζαχαροπλαστικής. Σπούδασε στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας τη Ζαχαροπλαστική Τέχνη ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση καθώς η οικογένειά του διατηρεί το Ζαχαροπλαστείο-Εργαστήριο ” Η Γεύση ” από το 1995 και συμμετέχει ενεργά σε αυτό από το 2007.

Από το 2013 εργάζεται στο Ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα και από το 2014 μέχρι και σήμερα διδάσκει την Τέχνη της Ζαχαροπλαστικής στο ΙΕΚ και τα ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Στο ενεργητικό του έχει πολλά σεμινάρια ζαχαροπλαστικής καθώς στόχος του είναι η διαρκής ενημέρωση και εξέλιξη της Τέχνης του.

Iek Alfa Plus Kalamata Teacher Δημήτριος Κουραμπάς
Μπαρή Ζέτα

Το ΙΕΚ Άλφα Plus συνεργάζεται με την κα Μπαρή Ζέτα η οποία διατηρεί κομμωτήριο και γενικότερα έναν χώρο ομορφιάς στην πόλη της Καλαμάτας. Από πολύ μικρή ηλικία είχε πάρει ερεθίσματα από αυτόν το χώρο καθώς η μητέρα της είναι 35 χρόνια Hairstyle. Η κ. Μπαρή εκτός από την πολυετή εμπειρία της έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλούς Πανελλήνιους, Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Πανβαλκανικούς διαγωνισμούς με μεγάλες διακρίσεις από την 1η έως και την 6η θέση. Σε αρκετά μικρή ηλικία πήρε μέρος στον πρώτο της διαγωνισμό που ήταν Πανελλήνιος Νέων όπου κέρδισε την πρώτη θέση. Επίσης, έχει παρακολουθήσει αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια μεγάλων σχολών στο εξωτερικό όπως η Σχολή TONY AND GUY. Τέλος, έχει πιστοποιηθεί ως τεχνικός Αισθητικής Τέχνης-Μακιγιάζ και  Ονυχοπλαστικής και θα είναι φέτος στο δυναμικό των καθηγητών μας.

Iek Alfa Plus Kalamata Teacher Μπαρή Ζέτα
Δούκα Κωνσταντίνα

Το Ι.Ι.Ε.Κ Άλφα Plus συνεργάζεται με την Πτυχιούχο της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ κα. Κωνσταντίνα Δούκα. Η κα. Δούκα κατέχει πολυετή πείρα στον τομέα της Ποδολογίας καθώς έχει εργαστεί σε πολλά Ινστιτούτα Ομορφιάς ( EMILIS BEAUTY, DOUKA FACE AND NAILS, KONSTANTINA΄S BEAUTY κ.α), αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Έχει αντιμετωπίσει δύσκολα περιστατικά και έχει την πείρα και τις γνώσεις να δίνει λύσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν τα άκρα.

Iek Alfa Plus Kalamata Teacher Δούκα Κωνσταντίνα
Γιάννης Δικαιουλάκος

Ο Γιάννης Δικαιουλάκος έχει εργαστεί σε σπουδαία εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως το εστιατόριο «Πιλ Πουλ» του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin Jerome Serres, στο ξενοδοχείο «Costa Navarino», στο ξενοδοχείο «Amanzoe» και στο «Mandola Rosa» του ομίλου Grecotel. Επίσης έχει εργαστεί σε εστιατόρια στο Λίβανο, στο Ντουμπάι και στο πολυσυζητημένο «AMASS» στην Κοπεγχάγη.

Iek Alfa Plus Kalamata Teacher Γιάννης Δικαιουλάκος
Παντελοπούλου Μαρία

Η κυρία Παντελοπούλου Μαρία είναι Πτυχιούχος Αισθητικής και Κοσμητολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Αθηνών, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Αισθητικής αλλά και στην εκπαίδευση.

Με διαρκή επιμόρφωση συμμετέχοντας σε σεμινάρια και συνεργασίες με μεγάλες εταιρίες ( Kryolan Hellas, L ΄oreal, Frezyderm, Κορρές κ.τ.λ).

Iek Alfa Plus Kalamata Teacher Παντελοπούλου Μαρία
Μακροπούλου Βασιλική

Το Ι.Ι.Ε.Κ Άλφα Plus συνεργάζεται με την κα. Μακροπούλου Βασιλική, η οποία τελεί χρέη Προέδρου του Συλλόγου Κομμωτών από το 2011έως και σήμερα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Κομμωτικής «Νικ. Αμάραντου», με πάνω από 30 χρόνια στο χώρο, καταξιωμένη επαγγελματίας και  πολυετείς συνεργασίες στο ΙΕΚ Κομμωτικής και στη Σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδος και συμμετείχε στην Επιτροπή έκδοσης Αδειών Ασκήσεως Επαγγέλματος στο Νομό Μεσσηνίας. Είναι κάτοχος διπλώματος OMC (Παγκόσμια Ομοσπονδία Κομμωτών) και παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια όλων των εταιρειών ( Loreal, KYANA, Rilken κ.α).

Iek Alfa Plus Kalamata Teacher Μακροπούλου Βασιλική
Ιακώβου Ελένη

Η κυρία Ιακώβου Ελένη είναι ιδιοκτήτρια Ινστιτούτου Αισθητικής από το 1984. Ανήκει στην ομάδα λεμφοθεραπευτών Ελλάδος και κατέχει Τίτλο Σπουδών στο «Λεμφικό Μασάζ».

Παρακολουθεί συχνά σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τις καινούριες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο της Αισθητικής και Κοσμετολογίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει εξειδικευθεί σε πολλούς τομείς της αισθητικής και της ομορφιάς με καινοτόμες θεραπείες και τεχνικές, δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

Iek Alfa Plus Kalamata Teacher Ιακώβου Ελένη
Τακτικού Βασιλική

Το ΙΕΚ Άλφα Plus συνεργάζεται με την κα. Τακτικού Βασιλική η οποία έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας του ΑΤΕΙ Αθηνών.

Έχει εμπειρία σε αυτόν τον τομέα πάνω από 15 χρόνια. Ξεκίνησε να εργάζεται στο κέντρο Αισθητικής Ιατρικής DNA Πρίνου στον Πειραιά. Στη συνέχεια εργάστηκε στο κέντρο Αισθητικής και Αδυνατίσματος Laser Beauty Clinic Καλαμάτας όπως επίσης και σε πολλά κέντρα αισθητικής στην πόλη μας. Από το 2013 έως και σήμερα εργάζεται ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα της εκπαίδευσης. Πρέπει να επισημάνουμε ότι έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και ενημερώνεται συνεχώς για τις καινούριες μεθόδους και εξελίξεις στον τομέα της Αισθητικής και Κοσμετολογίας.

Η κα. Τακτικού συνεχίζει και φέτος να εκπαιδεύει τους σπουδαστές μας στον τομέα της ομορφιάς.

Iek Alfa Plus Kalamata Teacher Τακτικού Βασιλική
Καλύβας Χρήστος

Το Ι.Ι.Ε.Κ Άλφα Plus συνεργάζεται με τον hairstylist κο. Καλύβα Χρήστο ( Christian ), ο οποίος διαθέτει 20ετή εμπειρία και καταξίωση στον κομμωτικό χώρο.

Έχει σπουδές και συνεργασίες σε κορυφαίες σχολές ( Vidal Sassoon, Toni & Guy, ASK, TREVOR SORBIE κ.α. ) και στυλίστες ( Christiano Lanza, Andrea Martinelli κ.α. ) του εξωτερικού και συνεχείς παρακολουθήσεις σεμιναρίων μεγάλων εταιρειών ( Wella, L ΄oreal, Schwarzkopf ).

Iek Alfa Plus Kalamata Teacher Καλύβας Χρήστος