Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας Chef (με 153€ / μήνα)

Ο Αρχιμάγειρας (Chef) είναι ο επαγγελματίας που είναι υπεύθυνος για την σχεδίαση και την παρασκευή όλων των φαγητών και εδεσμάτων στις Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές επιχειρήσεις οποιασδήποτε δομής και μορφής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα.
Φροντίζει ώστε τα φαγητά που ετοιμάζει, να είναι νόστιμα και γευστικά. Ακόμα, προσέχει την εμφάνιση και την παρουσίασή τους, για να είναι ελκυστικά για τον πελάτη.

Αν αναρωτιέσαι αν θα τα καταφέρεις, εδώ αναλαμβάνει η ομάδα του Ι.Ε.Κ Άλφα Plus. Θα είναι δίπλα σου, να λύνει όλες τις απορίες που σε ανησυχούν. Τα ολιγομελή τμήματα της Σχολής δίνουν τη δυνατότητα στον Σεφ να είναι κοντά σε κάθε σπουδαστή, να γνωρίζει τις αδυναμίες του και να τον κατευθύνει κατάλληλα.

Σπούδασε Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας Chef με 153€ / μήνα.
Μάθε πως το πετυχαίνουμε 
στο 27210 28920!

Μαθήματα

1. Γαλλικά
2. Αρχές Οικονομικής
3. Τέχνη Μαγειρικής Ι,ΙΙ,ΙΙΙ,ΙV
4. Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής Ι,ΙΙ
5. Τεχνικές εγκαταστάσεις-εξοπλισμός
6. Έλεγχος Εμπορευμάτων
7. Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
8. Οργάνωση-λειτουργία εστιατορίου
9. Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
10. Οινολογία
11. Υγιεινή και ασφάλεια
12. Σύνθεση μενού
13.Τεμαχισμός κρεάτων Ι,ΙΙ
14. Τροφοδοσία-Εδεσματολογία
15. Διαιτητική
16. Αγγλικά
17. Διακοσμητική παρασκευασμάτων
18. Πρακτική άσκηση

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)» απο τα Ι.Ε.Κ Άλφα Plus, μπορείς να εργαστείς:

– σε εστιατόρια-catering
– σε μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες
– σε κατασκηνώσεις-camping
– σε κρουαζιερόπλοια-σκάφη αναψυχής
– σε σχολεία- παιδικούς σταθμούς
– σε νοσοκομεία
– στη βιομηχανία τροφίμων
– σε επιχειρήσεις παροχής γευμάτων διαιτολογίας
– ως καθηγητής της ειδικότητάς σου στον ιδιωτικό ή και δημόσιο τομέα
– ως ελεύθερος επαγγελματίας με τη δική σου επιχείρηση

Το Επάγγελμα

Ως απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας ( Chef )

– Αναλαμβάνεις την παρασκευή και την παράθεση των εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας με βάση τις πρότυπες συνταγές και τις συνταγές που συντάσσει ο ίδιος.
– Ελέγχεις την ποιότητα, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των πρώτων υλών και των εδεσμάτων.
– Φροντίζεις για την κατανομή, τον τεμαχισμό των πρώτων υλών, την προετοιμασία τους και την χρήση τους, με σκοπό την παρασκευή και την παράθεση των εδεσμάτων.
– Συνθέτεις το μενού με βάση τις αγορανομικές διατάξεις και τους κανόνες γαστρονομίας.
– Είσαι υπεύθυνος για τη διακόσμηση και την παρουσίαση των εδεσμάτων.
– Είσαι αυτός που φροντίζει για την οργάνωση και τη διοίκηση της κουζίνας.

1. Γαλλικά
2. Αρχές Οικονομικής
3. Τέχνη Μαγειρικής Ι,ΙΙ,ΙΙΙ,ΙV
4. Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής Ι,ΙΙ
5. Τεχνικές εγκαταστάσεις-εξοπλισμός
6. Έλεγχος Εμπορευμάτων
7. Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
8. Οργάνωση-λειτουργία εστιατορίου
9. Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
10. Οινολογία
11. Υγιεινή και ασφάλεια
12. Σύνθεση μενού
13.Τεμαχισμός κρεάτων Ι,ΙΙ
14. Τροφοδοσία-Εδεσματολογία
15. Διαιτητική
16. Αγγλικά
17. Διακοσμητική παρασκευασμάτων
18. Πρακτική άσκηση

Δείτε ακόμα