Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

Ο κλάδος της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής είναι ένας από τους πιο βασικούς τομείς της βιομηχανίας τροφίμων. Το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα αποτελούν βασικό συνοδευτικό κάθε γεύματος, ενώ το επιδόρπιο ολοκληρώνει το μενού μας με τον πιο γευστικό τρόπο.

Έτσι επιβάλλεται η ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες, αυξάνοντας σημαντικά η ζήτηση και οι οικονομικές απολαβές του επαγγέλματος.

Εκτός της κλασικής Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής, που προσφέρει πληθώρα θέσεων εργασίας σε αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, εταιρείες catering κ.α., ένας εξειδικευμένος Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλάστης έχει τη δυνατότητα να εργασθεί και στην τουριστική βιομηχανία.

Μαθήματα
  1. Αρχές Οικονομικής
  2. Γαλλικά
  3. Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  4. Έλεγχος Εμπορευμάτων
  5. Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
  6. Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  7. Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  8. Αρτοποιητική Τέχνη
  9. Υγιεινή & Ασφάλεια
  10. Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  11. Στοιχεία Συστημάτων διαχείρισης της Ποιότητας (HACCP)
  12. Διαιτητική
  13. Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Επαγγέλματος
  14. Αγγλικά
  15. Πρακτική Άσκηση
Επαγγελματική Αποκατάσταση

 

  1. Σε Αρτοποιία ή/και Ζαχαροπλαστεία
  2. Σε Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες
  3. Σε Κατασκηνώσεις / Camping
  4. Σε Σχολεία & Παιδικούς σταθμούς
  5. Σε Επιχειρήσεις παροχής γευμάτων διαιτολογίας
  6. Σε Βιομηχανίες Παραγωγής Αρτοσκευασμάτων και Γλυκών
  7. Σε Εστιατόρια – Catering
  8. Σε Κρουαζιερόπλοια και Σκάφη Αναψυχής
  9. Σε Βιομηχανίες Τροφίμων
  10. Σε Νοσοκομεία
Συνεργάτες

Το Ι.Ι.Ε.Κ Άλφα Plus συνεργάζεται με κορυφαίους Pastry chef και Head Bakers. Συγκεκριμένα, με τον καθηγητή κο. Χριστόπουλο Παύλο, ο οποίος κατέχει πολυετή πείρα στον τομέα, αφού έχει εργασθεί σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας (Cremona & Brazilian) και διατηρεί ιδιόκτητη επιχείρηση από το 2005 έως και σήμερα. Είναι τρίτης γενιάς Head Baker και είναι απόφοιτος Κρατικής Σχολής Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής. Η επιχείρηση του διαθέτει πλήρη εξοπλισμό, πράγμα που θα εξασφαλίσει στους σπουδαστές μας την καλύτερη δυνατή εργαστηριακή και πρακτική εμπειρία.

Συνεργαζόμαστε επίσης με τον κο. Γρηγόρη Αγγελόπουλο (απόφοιτος Τουριστικών Επαγγελμάτων του τμήματος μαγειρικής –ζαχαροπλαστικής) ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως Executive Chef. Έχει εργασθεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ( Αστέρας Βουλιαγμένης, Ακτή Ζευς, Sunrise village hotel ) και έχει διδάξει στο ΕΠΑΣ Καλαμάτας για 5 έτη. Συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον κύριο Παύλο Χριστόπουλο.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την Ζαχαροπλαστική, οι καθηγητές μας στοχεύουν στο να μεταδώσουν στους σπουδαστές τους όχι μόνο τις θεωρητικές γνώσεις, αλλά την αγάπη και το μεράκι τους και να αποκαλύψουν τα μυστικά τους ώστε οι αυριανοί επαγγελματίες chef να ξεδιπλώσουν την δημιουργικότητά τους σε έναν ανερχόμενο αλλά και απαιτητικό κλάδο.

Τα εργαστήριά μας θα γίνονται σε πραγματικούς χώρους εργασίας στα εργαστήρια του κυρίου Χριστόπουλου, πλήρως εξοπλισμένα και εφοδιασμένα με τις πλέον σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές και προδιαγραφές, ώστε οι σπουδαστές μας να εξασκούνται και να δημιουργούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Αυτό θα τους δώσει την αυτοπεποίθηση και την κατάρτιση που χρειάζονται ώστε να είναι έτοιμοι επαγγελματίες και να διεκδικήσουν τις καλύτερες θέσεις εργασίας αμέσως μετά το τέλος των σπουδών τους.

  1. Αρχές Οικονομικής
  2. Γαλλικά
  3. Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  4. Έλεγχος Εμπορευμάτων
  5. Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
  6. Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  7. Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  8. Αρτοποιητική Τέχνη
  9. Υγιεινή & Ασφάλεια
  10. Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  11. Στοιχεία Συστημάτων διαχείρισης της Ποιότητας (HACCP)
  12. Διαιτητική
  13. Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Επαγγέλματος
  14. Αγγλικά
  15. Πρακτική Άσκηση
Δείτε ακόμα